Simon

Zo lang als ik me kan herinneren vond ik het leven niet vanzelfsprekend. Het verbaasde me dat iedereen in mijn nabije omgeving zich juist niet leek te verbazen. Ik ging op zoek naar betekenis. Waar gaat het in dit leven om? Ik las de boeken van Krishnamurti, bezocht de School voor Praktische Filosofie, bezocht jaren een Baptisten gemeente, had interesse in het Soefisme en kwam terecht bij Satsang leraren. In mijn wat satirische boek ‘Geen beeld van God’ nam ik afscheid van het orthodoxe Christelijke geloof. In mijn boek ‘Een Christen op Satsang’ sloeg ik een brug tussen de Bijbel en het non-dualisme. Tijdens m’n levensbeschouwelijke rondzwervingen had ik ook altijd belangstelling voor de menselijke psychologie. Naast mijn werk in de farmaceutische sector deed ik een opleiding tot Psycho-sociaal werker. Dit werd gevolgd door de basiscursus Rationeel Emotieve Therapie (RET) waar de macht van het geloof in onze opvattingen centraal staat. In 2010 kwam ik achter het bestaan van ECIW en besefte snel dat het hier allemaal samen kwam. In ECIW viel alles op zijn plaats. Waarheid en Liefde. Hoofd en hart. Levensbeschouwing en psychologie. Uiteindelijk volgde ik een opleiding non-duaal coachen (Art of-Life).

In dit interview met Patrick Kicken vertel ik over mijn zoektocht en mijn ervaring met Een Cursus in Wonderen en Een Cursus van Liefde. https://youtu.be/qP6yvq-boWo

Regelmatig plaats ik stukjes op deze site en op Facebook waarin ik probeer te laten zien hoe ik de inzichten uit de Cursus toepas op gebeurtenissen in m’n dagelijks leven. Dit blijkt ook verhelderend te zijn voor lezers.  Ik merk dat er in gesprek met anderen veel kan gebeuren als we samen kijken naar wat er speelt. We hebben allemaal last van blinde-vlekken wanneer het onze manier van reageren op gebeurtenissen betreft. Onbewuste angst speelt hierin een rol. Eerlijke, respect- en liefdevolle feedback kan dan een verademing zijn. Van harte uitgenodigd!

 

Advertentie

Een gedachte over “Simon

 1. Ineke

  Hallo Simon, ik heb onlangs je website ontdekt en ben er erg bij mee!
  Prachtig hoe jij met vergevende Cursus-ogen kijkt naar de alledaagse situaties in je leven.
  Zo herkenbaar allemaal!
  Dank daarvoor! Ik hoop dat je er voorlopig nog even mee door blijft gaan…
  Ineke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s