Vakantiegevoel

Hebben jullie die reclame van TUI gezien; ontdek wat TUI met je doet? Een soort halve zombie is aan vakantie toe. Op de zonovergoten vakantiebestemming duikt hij uiteindelijk het water in en komt als blije knappe man weer naar boven. Ging het maar zo makkelijk.

Eerlijk gezegd is dit toch het effect dat ik stiekem ook van de Cursus verwacht. Eerst maak ik me zorgen, heb het te druk en word ik gekweld door kwaaltjes. Vervolgens doe ik de Cursus en leef ik nog lang en gelukkig. Is dit fout? Mogen we dit niet nastreven? Jawel hoor. Dat leven in ‘het zweet des aanschijns’ is een doembeeld gebaseerd op ingebeeld slachtofferschap dat ons ego-godje bedacht heeft. Onnodig. Maar ons ego houdt van uitersten. Als we niet hoeven te lijden dan moet het liefst allemaal rozengeur en maneschijn zijn. Het TUI-effect. Is deze wens dan fout? Nee hoor, ook niet. Als ik dan moet zweten, dan maar lekker in de zon op Fuerteventura. Maar het is niet waar de Cursus over gaat.

De Cursus laat zien dat de sleur bestaat uit identificatie met ons ingebeelde slachtofferschap. Dit is vermoeiend en put ons uit. Door deze identificatie is er weinig ruimte voor vernieuwing en verfrissing. Dan kun je met het lichaam in een vliegtuig stappen maar de sleur gaat in feite gezellig met je mee op vakantie. Kunnen we hier zelf iets aan doen? Niet echt. Zelf produceer je gewoon steeds meer van hetzelfde. Toch geven we onze identificatie hiermee niet graag op. Want wat gebeurt er dan? Als we NU onze slachtofferrol loslaten? Dan is er pas ruimte voor iets totaal nieuws. Zelfs midden in de drukte en de problemen. Lossen deze dan vanzelf allemaal op? Soms wel, soms niet. Zo gaat dat kennelijk. Maar midden in de stress van je dagelijks leven, gewoon hier in het regenachtige Nederland, ervaar je het Vakantiegevoel. Een hemelse Vakantie met warm Goddelijk zonlicht. Ontdek wat de Cursus met je doet!

WB 314: Ik zoek een toekomst die van het verleden verschilt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s