Ga niet mee in het doemdenken!

We hebben een functie, lieve broeders en zusters. Momenteel menen we allerlei problemen te zien in de wereld. Hoe reageren we hierop? Bedenk dat onze hele Cursus gaat over onze onjuiste perceptie. We menen dreiging te zien, we menen domme politici en domme medeburgers te zien; maar zo is het niet. Wij dienen niet te geloven in bedreiging en afscheiding. Vergeving is onze functie. Wij dienen, juist nu, wonderwerkers te zijn. Wat betekent dit? Ja; we dienen onze perceptie te laten genezen door de Heilige Geest. Daar is niks mis mee. Maar wonderwerker zijn gaat verder. We mogen kanalen zijn van liefde. Laat svp de volgende wonderprincipes diep binnenkomen in je geest:

  1. Wonderen gebeuren van nature als uitingen van liefde. 2Het echte wonder is de liefde die ze inspireert. In die zin is alles wat uit liefde voortkomt een wonder.

    We mogen de liefde uiten; hoe heerlijk is dat?

  1. Wonderen genezen doordat ze een gemis aanvullen; ze worden door hen die tijdelijk meer hebben, verricht voor hen die tijdelijk minder hebben.

Zie je onze rol? Als bakens van liefde is het niet handig als we meegaan in doemdenken. Elk geloof dat onderscheid en afscheiding voor wáár neemt mag vergeven worden. We moeten nu heel zorgvuldig zijn. We zien om ons heen niet iets wat er echt is maar slechts een projectie. Onze rol gaat verder dan streven naar eigen innerlijke vrede. Als doorgeefluiken van liefde mag, nee moet, deze liefde zich uiten richting onze broeders. We mogen Zijn liefde laten stromen door onze handen. Weet je wat de eerste zin is in het notitieboekje van Helen Schucman?

“You will see miracles through your hands through me”
(“Je zult wonderen zien via jouw handen door mij.”)

Momenteel mag ik meehelpen met het vertalen van A Course of Love (Een Cursus van Liefde). Vandaag werkte ik aan Verhandelingen 4 Hoofdstuk 6 en hierin roept Jezus ons op om niet te geloven dat slechts enkelen van ons uitverkoren zijn en anderen verloren zullen gaan. Iedereen wordt uitverkoren door de Liefde en het is aan ons om onze functie als baken van Liefde te vervullen. Genoemd hoofdstuk eindigt als volgt:

6.8 Je hebt nu de ongeëvenaarde kans, omdat je in de Tijd van Christus leeft, rechtstreeks het Christusbewustzijn te delen en zo het Christusbewustzijn te bestendigen. Je kunt de erfenis doorgeven die je in deze tijd van vervulling aanvaardt. Wijd in deze tijd van eenheid al je gedachten aan eenheid. Aanvaard geen afscheiding. Aanvaard alle keuzes. Aldus zijn allen verkozen in de tijd van vervulling.   

We zijn geen slachtoffers van een wereld met Corona en domme mensen. Vanuit onze genezen perceptie mogen we wonderwerkers zijn en vormgevers van de nieuwe wereld. De wereld van tijd en ruimte is geen vast gegeven. Er is geen ellendige periode die we maar moeten zien te overleven of waarin we onze tijd maar moeten uitzitten. Weiger te geloven in onafwendbare ellende in onderscheid. Stop met oordelen en laat de liefde door je stromen. Wonderwerkers zijn geen slachtoffers maar medescheppers. We vragen niet te veel maar te weinig. We mogen een rol spelen in het ontwaken.  Als we dit zeggen vanuit ons kleine zelf dan is het onzinnig maar als we dit in verbondenheid met Hem zeggen dan is het de waarheid. Sluit je aan en vervul je rol, Stop met doemdenken en begin met vergeven. Wees vol vertrouwen dat er niks vaststaat in deze droom. Dat allen geroepen zijn en dat wij ons mogen verbinden met al ons broeders en zusters en onze tijdelijke overvloed met hen delen. Dus nogmaals:

8. Wonderen genezen doordat ze een gemis aanvullen; ze worden door hen die tijdelijk meer hebben, verricht voor hen die tijdelijk minder hebben.

Halleluja!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s