Als je stil wordt.

Nadenken over God levert niet zoveel op. Het komt neer op het maken van zinloze beelden. Weet hij wel of niet van ons? Bemoeit hij zich met ons leven? Is hij wel een hij of eigenlijk ook een zij?

Maar als je stil wordt en je openstelt dan glimlach je om deze vragen. De zinloosheid ervan word je duidelijk en je voelt je gedragen en bemind zonder te weten door wat of door wie. Het voelt als thuiskomen en een einde van de eenzaamheid. Vanuit deze stilte herken je waar de cursus probeert woorden aan te geven. In het Tekstboek staat in Hoofdstuk 4: VII,4:

Maar zolang jij je rol in de schepping niet vervult, is Zijn vreugde niet compleet omdat de jouwe incompleet is. En dit weet Hij. Hij weet het in Zijn eigen Wezen, en in de ervaring daarvan van Zijn Zoons ervaring. Het voortdurend uitvloeien van Zijn Liefde wordt belemmerd wanneer Zijn kanalen gesloten zijn, en Hij is eenzaam wanneer de denkgeesten die Hij geschapen heeft niet ten volle met Hem communiceren.

Je voelt vanuit de stilte wat hier bedoeld wordt. Er is geen sprake meer van onzekerheid. Je hoort slimme mensen zeggen dat God niets weet van de wereld noch van jou. Ervaren ze dan niet deze liefde? Weten ze zich dan nog niet gedragen? Ik voel de liefde en herken mijn Vader. Ik weet dat “Vader” slechts een woord is en ik durf ook Moeder te zeggen, Liefde, Bron of wat dan ook. Eindelijk thuis, eindelijk is daar het Koninkrijk.

God heeft jouw Koninkrijk voor jou bewaard, maar Hij kan Zijn vreugde niet met jou delen zolang jij die niet met heel je denkgeest kent. Openbaring is niet genoeg, omdat dat alleen communicatie vanuit God is. Aan God hoeft geen openbaring teruggegeven te worden, wat vanzelfsprekend onmogelijk zou zijn, maar Hij wil wel dat ze aan anderen wordt gegeven.

Ik word bewogen met mededogen. Hetzelfde mededogen dat ik herken in de stilte, mededogen dat me tegemoet stroomt, warm en met open armen. Na deze openbaring van warmte, van liefde welt vanuit mijn geopende hart een respons van liefde. Ik kijk om me heen en zie een wereld in nood. Ik zie broeders vechten met broeders en ik zie angst, zoveel angst.  Zoals mijn Vader bewogen is als Hij ervaart dat Zijn kanalen gesloten zijn, zo is mijn vreugde niet compleet zolang de wereld in nood is. Je hoort slimme mensen zeggen dat er geen anderen zijn en dat ik slechts mijn angst op hen projecteer. Ze zeggen dat ik gewoon moet genieten van mijn thuiskomst, van de openbaring van liefde. Maar zoals mijn Vader niet compleet is zonder mij zo ben ik niet compleet zonder mijn broeders. Zoals Hij wil overstromen zo wil ik dat. Maar hoe kan ik stromen naar hen die angstig vechten?

Dit kan niet met de feitelijke openbaring gebeuren; haar inhoud kan niet tot uiting worden gebracht, omdat die hoogst persoonlijk is voor de denkgeest die haar ontvangt. Ze kan echter wel door die denkgeest aan andere denkgeesten worden teruggegeven, via de innerlijke houding die de kennis uit de openbaring met zich meebrengt.

Zo word ik geroepen, zo worden wij geroepen om behulpzaam te zijn. Het hoofdstuk in de cursus gaat verder:

4Hun behulpzaamheid is hun lofprijzing van God, en Hij zal hun lofprijzing van Hem beantwoorden omdat ze zijn zoals Hij en ze zich tezamen kunnen verheugen.

God gaat naar hen uit en door hen heen, en er is grote vreugde in heel het Koninkrijk. Ieder die zijn denken veranderd heeft, draagt bij tot deze vreugde met zijn individuele bereidwilligheid erin te delen. Zij die werkelijk behulpzaam zijn, zijn Gods wonderdoeners, aan wie Ik leiding geef tot we allen in de vreugde van het Koninkrijk verenigd zijn. Ik zal jou overal heenleiden waar je werkelijk behulpzaam kunt zijn, en naar al wie mijn leiding kan volgen via jou.

Ik ervaar een missie, een heilige missie, een helende missie. De warmte, de liefde wil gedeeld worden, wil gecommuniceerd worden.  Ik merk dat afstemmen op de stilte , op de liefde, richting geeft aan mijn leven. Dat er voor me gezorgd wordt op manieren die ik niet kan doorgronden. Toevalligheden, ontmoetingen die op mijn pad gebracht worden met een geduld en zachtheid die groots zijn. Slimme mensen zeggen dat de Heilige Geest niet werkt in deze wereld. Maar hij leidt mij en vraagt mij bereid te zijn om een instrument van liefde te zijn. Om heel praktisch op het pad van mijn broeders en zusters in nood gebracht te worden. De ervaring van deze leiding en het waarlijk behulpzaam zijn maakt me blij. De complete cursus begint aldus:

“You will see miracles through your hands through me”

(Je zult wonderen zien via jouw handen door mij).

Hier ben ik Heer.

Een gedachte over “Als je stil wordt.

  1. Greet Bazuin

    Wat is dit mooi, Simon. Al een paar keer gelezen en past zo mooi bij wat pas zei tegen één van die “slimme mensen”: we zijn hier om de liefde uit te breiden en niet om te snappen hoe het zit… Past ook zo mooi bij al die prachtige psalmen die geregeld vanuit mijn gereformeerde achtergrond opduiken: Heer, die mij ziet, zoals ik ben…., nou ja, noem maar op. Ik doe de cursus al vanaf 1998, heb een paar lees-deel-groepen vanaf 2008 en leer daar vooral zelf veel van. Er zijn nog altijd ups en downs, maar mijn reis gaat UP! Zeker weten, en dit verhaal van jou komt precies op de goede tijd. Dankjewel!

    Hartelijke groet, Greet Bazuin

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie