Als een kind

Wij vinden het een teken van karakter, van kracht als iemand precies weet wat hij wil. Zonder doel kom je nergens. Als je een leidinggevende positie bekleedt dat ben je goed bezig. We hebben sterke leiders nodig. En binnen de illusie is er weinig mis met deze dingen. Maar moet je eens horen hoe WB324 klinkt: Ik volg slechts, want ik wil niet de leiding. Daar zou ik eens mee moeten aankomen in het bedrijf waar ik werk. Zo’n uitspraak wordt gezien als een zwaktebod. Ik zou aangemerkt worden als een visieloze angsthaas.

Maar zoals zo vaak in de Cursus geldt hier het omgekeerde. Het is juist uit angst dat wij menen dat we als sterk ikje door het leven moeten. We willen van alles van anderen en van de omstandigheden in de wereld, juist omdat we bang zijn de grenzeloosheid van liefde te ervaren. Het vergt eerlijkheid en een zeker moed om te zeggen ‘Heer, hier ben ik dan. Ik snap er niks van en zit mezelf in de weg. Doet U het alstublieft voor me. Neem de leiding, ik geef me over’. Wat staat dit mijlenver af van wat gewaardeerd wordt in onze maatschappij. Maar wat ben ik dankbaar dat ik nu Zijn Hand mag pakken en me als een kind door mijn Vader mag laten leiden.

WB324: Laten we dus Iemand volgen die de weg kent. We hoeven niet te talmen en we kunnen niet afdwalen van Zijn liefdevolle Hand voor langer dan een ogenblik. We gaan samen onze weg, want we volgen Hem. En Hij is het die de afloop zeker stelt en een veilige thuiskomst waarborgt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s