Er is niks gebeurd

De reikwijdte van de titel van deze werkboekles is enorm: ‘Mijn zondeloosheid beschermt me tegen alle kwaad.’ Je kunt het in eerste instantie met behulp van het verstand wat ontrafelen; daar gaan we dan. Ik denk dat me van alles kan overkomen. Met ‘kwaad’ denk ik dan aan ziektes, ruzies, geweld en alles waar ik van weg zou willen vluchten. Als ik dit zo ervaar dan laat het zien dat ik geloof dat ik een afgescheiden ikje in een lichaam ben. Waarom ben ik dat gaan geloven? Het was een vlucht in projecties omdat het idee dat ik me ‘los gedacht’ heb uit de eenheid te overweldigend is. Want onbewust denk ik dat die eenheid (God, liefde) het mij kwalijk neemt dat ik me zo vrij gedacht heb. Dus ik denk dat ik iets fout heb gedaan en schuldig ben. Ik denk dat ik een oerzonde bedreven heb; ik heb God iets aangedaan.

Nu de weg terug. Ik heb God niks aangedaan en heb me nooit echt los kunnen denken. Dit is een illusie. Er is dus geen noodzaak om te vluchten en een onecht lichaam en onechte wereld te projecteren. Die bestaan niet echt buiten me, het zijn ideeën in de denkgeest die te serieus genomen werden. Er is dus geen ik en een buitenwereld en dus ten diepste geen ‘me’ die enig kwaad kan overkomen omdat er geen afgescheiden ‘ik’ maar alleen zondeloosheid is.

Pff, wat een verhaal. Wat een denkwerk meen ik te moeten verrichten en ik weet niet of ik er echt feeling mee heb. Maar dan het goede nieuws. ‘Wat moet ik doen om te weten dat dit alles mijn deel is? Ik moet de Verzoening voor mezelf aanvaarden, en meer niet. God heeft alles al gedaan wat gedaan moest worden.’ Wat een opluchting. We kunnen kijken naar de hele mikmak, glimlachen en het roer overgeven aan Hem. Er is niks gebeurd, het is al volbracht want er viel nooit wat te volbrengen. Er is geen ‘ik’, geen verleden, geen toekomst, alleen maar NU, Liefde.

WB337: U, die mij in zondeloosheid geschapen hebt, vergist Zich niet omtrent wat ik ben. Ik vergiste me toen ik dacht dat ik zondigde, maar ik aanvaard de Verzoening voor mezelf. Vader, mijn droom is nu ten einde. Amen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s