Een ego verhaaltje

In de oneindigheid ontstond een illusie van een ego. Een leeg figuurtje zonder enige betekenis.

image

De zoon van God, zelf oneindige liefde, identificeerde zich met dit figuurtje. Maar om zich een afgescheiden “ikje” te kunnen blijven voelen moest het zich ergens tegen afzetten. Want wie of wat ben je zonder grenzen? Omdat ego voelde dat hij net zo makkelijk weer uitgegumd kon worden werd hij bang voor de tekenaar. Hij was vergeten dat hij zichzelf getekend had en projecteerde een machtige Tekenaar met een hoofdletter T; God. Ego meende dat God wel boos zou zijn dat ego zo eigenwijs rondliep. Maar zolang ego alleen was werd hij geconfronteerd met die wankele lijn waarop hij liep. God zou deze levenslijn zomaar kunnen stoppen!

image
Dit was te spannend! Dus ego tekende verder en bedacht andere poppetjes. Om zich echt serieus een ikje te kunnen voelen moest hij deze andere poppetjes de macht toekennen om hem iets aan te doen.

image
De speciale haatrelatie was geboren. Andere poppetjes kunnen het bestaan van ego bedreigen. En niet alleen andere poppetjes zijn gevaarlijk en echt! Ego projecteerde een hele boze buitenwereld die hem van alles zou kunnen aandoen.

image

Ego nam dit allemaal heel serieus. Hij was ervan overtuigd dat andere poppetjes hem echt kwaad konden doen en dat de wereld een gevaarlijke plek was om te leven. Gelukkig konden andere poppetjes hem ook een surrogaat liefde geven, de speciale liefdesrelatie. Die meende ego nodig te hebben omdat hij vergeten was dat hij eigenlijk zelf liefde is!

image
En zo ‘leefde’ ego zijn zelfbedachte leventje. Hij vulde alle figuurtjes en de wereld met het geloof dat het allemaal echt was. En zo droomde ego dat hij geboren was, leefde, van alles meemaakte en uiteindelijk zou sterven.
En wat nu als het je allemaal teveel wordt? Dan hoef je alleen maar te beseffen dat het allemaal niet echt is. Dat je bent gaan geloven in het bestaan van deze tekeningetjes. Neem het gewoon niet te serieus, en lach er lekker om!

image

Advertentie

Een gedachte over “Een ego verhaaltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s