Ook een slome student?

img_0563Hoe oud ben jij binnen de droom? Ik ben nu 55 jaar. En herken je dit? Tijdens een spaarzaam helder moment besef je dat je zoveel gedaan hebt tijdens je spirituele zoektocht waar je totaal niks aan hebt. Ego-stuff. Druk gedoe dat vrij weinig te maken had met luisteren naar de Heilige Geest. Je hebt het idee dat je kostbare tijd hebt verspild en je neemt vervolgens dit idee ook weer erg serieus. Je kunt jezelf wel voor de kop slaan dat je zo’n trage leerling bent. Heb je nu nog wel genoeg tijd in dit leven om totale overgave te bereiken? Je voelt je Sloompie Gonzalez, de traagste muis uit heel Mexico.

In feite is dit een herhaling van het aloude kleine dwaze idee waar de Zoon om vergat te lachen. De Heilige Geest zal je nooit zo streng toespreken en je bekritiseren. Hij ziet slechts dat je de illusie van afgescheidenheid weer erg serieus aan het nemen bent. Dat je gelooft in een afgescheiden ikje dat ergens kan komen maar dat daar wel een bepaalde tijd voor nodig denkt te hebben.

Liefde glimlacht slechts. Vol geduld, vol vertrouwen en altijd onmiddellijk aanwezig als we stoppen met vechten en streven. Op liefde zit geen rem, geen vertraging. Wij zélf zoeken uitstel in ons drukke gedoe. Waarom? Uit angst voor die liefde, voor dat wat we werkelijk zijn, voor dat wat ons altijd gedragen heeft, draagt en dragen zal. Zolang we er voor kiezen om in de illusie van tijd en verandering te geloven. Maar in feite eeuwig NU. Geef je over aan Zijn liefde, het is nooit te laat en kan altijd NU.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s