1 Stem, verschillende vormen

Heilige BoekenDeze Blog en de hieraan gekoppelde FB-groep (ECIWcoach) zijn opgericht rond het boek Een Cursus in Wonderen. Dit boek heeft een mysterieuze, holografische gelaagdheid. Het zal jullie ook bekend voorkomen dat je bij het herlezen van het boek of van passages telkens weer nieuwe inzichten krijgt en je hart zich verder opent. Dit lijkt eindeloos door te kunnen gaan en wat dat betreft kan het ons onnodig afleiden als we rusteloos op zoek blijven gaan naar andere boeken die ons de ervaring van liefde kunnen bieden waar we naar zoeken. Dit eindeloos zoeken naar andere boeken kan een onbewuste vlucht zijn om de confrontatie met de Liefde die we zijn en waar ECIW ons op wijst te ontlopen.

Toch kan dit ook omslaan in een soort fanatisme waarbij we ECIW als enige vorm aanhangen en andere uitingen van de waarheid met achterdocht bekijken. Zien jullie de twee uitersten? Aan de ene kant het rusteloze shoppen om je boekenkast volstoppen met de bedoeling om echte diepgang te ontwijken en aan de andere kant het vastklampen aan het zogenaamd enige juiste boek, zoals we al zo vaak in de geschiedenis van onze godsdiensten hebben meegemaakt.

Vermoedelijk is het onze beperkte ego-blik die ons probeert wijs te maken dat we moeten kiezen; welk boek is het beste? Totaal onnodig natuurlijk. ECIW leert ons dat niets werkelijks bedreigd kan worden en dat geldt dus ook voor ons prachtige blauwe boek. Ik ervaar zelf dat die mysterieuze stille Stem die ons leidt kan spreken door verschillende vormen. Eerder wees ik al op “The Way of Mastery”. Toen ik hieruit las ervaarde ik dezelfde vertrouwde stem van Jezus die ik herkende uit ECIW. Slechts de vorm verschilde. Bij The Way of Mastery voelt het voor mij of de liefdevolle Leraar gezellig even samen met mij het klaslokaal van ECIW verlaat en op een bankje in het park met me verder spreekt. Het is heerlijk om zo samen in de zon te zitten.

Een lieve medestudente, Sjaan, wees me enige tijd geleden op “Een Cursus in Liefde”. Mijn eerste reactie is dan toch altijd wat argwanend, zo van “ja, ja; het zal wel”. Toch maar even Gegoogeld en uiteindelijk de Nederlandse vertaling gekocht. En weer die herkenning, die helderheid, die Liefde.

Ieders leerweg is uniek en deze bestaat maar voor een klein deel uit de boeken die we lezen. Juist vanuit ECIW leren we dat we niet moeten kijken naar vorm maar naar inhoud. Uiteindelijk draait het tenslotte allemaal om luisteren naar die ene Stem die middels alle denkbeeldige vormen spreekt en om overgave aan Hem, aan de Liefde die we in eenheid zijn. Het is niet mijn bedoeling om iemand aan te moedigen om de weg die hij of zij volgt te verlaten als dat niet goed voelt. Ook wil ik niet suggereren dat “The Way of Mastery” of “Een Cursus in Liefde” iets onmisbaars toevoegen aan ECIW. Ik wil alleen doorgeven dat deze beide boeken mij inspireren en bemoedigen. Ik ben Sjaan dankbaar dat ze haar “impuls” om mij op het laatste boek te wijzen heeft gevolgd. Ik doe nu hetzelfde middels dit bericht. Onderzoek het, als je hart dat ingeeft. Laat het maar lekker aan je voorbijgaan als dat jouw weg is.

Lieve groet,

Simon

 

 

Advertentie

Een gedachte over “1 Stem, verschillende vormen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s