Het versterken van de illusie van afgescheidenheid

Het versterken van de illusie van afgescheidenheid

<Klik svp op de link hierboven om de pdf te openen>

Goedemorgen vrienden,

Wat een rare en onaantrekkelijke titel heeft dit hoofdstukje. Dit is toch precies wat we menen niet te willen? Waarom moeten we hier dan aandacht aan geven?

Jezus legt in ECIW aan ons uit dat hij niet kan onderwijzen wat liefde is. Hij kan ons echter wél uitleggen hoe wij deze liefde blokkeren en hij vindt dit belangrijk genoeg om er een dik boek aan te wijden. Het blijkt namelijk dat we een verborgen agenda hebben waarbij we er, gek genoeg, voor kiezen om het spel van afscheiding te spelen. We menen dat we liefde zoeken en ondertussen fietst onze verborgen wens tot afscheiding hier stiekem tussendoor. Het is essentieel om hier eerst oog voor te krijgen, anders zullen we onszelf vasthouden in de droom. Pas als we het zien kunnen we het ter vergeving aanbieden aan het Licht. Daarover zal het volgende keer gaan.

Heerlijke dag gewenst!

Simon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s