Vergeven: herinneren zonder iets te doen

Vergeven Herinneren zonder iets te doen

<voor pdf van dit hele hoofdstuk: klik op bovenstaande link>

Goedemorgen lieve lezer,

We zijn ons aan het verdiepen in het gebruik van de sleutel die Jezus ons aanreikt in ECIW: vergeven. Dikwijls willen wij vergeven gebruiken om ons zo snel mogelijk een plezierig en opgeruimd gevoel te geven. Hier is niks mis mee maar als we niet begrijpen hoe we onszelf hierin onbewust blokkeren dan gebeurt er weinig. We moeten eerst zicht krijgen op een vreemd en paradoxaal gebeuren dat ECIW aanduidt als “het koesteren van onze grieven”. Er is, anders gezegd, geen quick fix mogelijk die voorbij gaat aan onze verborgen neiging naar slachtofferschap. Hopelijk helpt het stukje van vandaag om hier meer zicht op te krijgen.

Hartelijke groet,

Simon

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s