Vergeven en het ontkennen van de wereld

vergeven en het ontkennen van de wereld

<klik svp op bovenstaande link voor het openen van de pfd>

Goedemorgen lieve lezer,

We zijn bezig met te leren wat vergeven inhoudt volgens ECIW. Het hoofdstuk van vandaag gaat over een vergissing die snel gemaakt wordt wanneer we de Cursus interpreteren met ons niveau-II verstand. Hierbij menen we dat we de echtheid van een wereld of van anderen in nood dienen te ontkennen, hier als het ware om moeten lachen met een feestneus op. We blijven hierbij echter geloven in de echtheid van een onkwetsbaar klein zelf.

Lacherige afstandelijkheid is niet hetzelfde als vergeving. Het inzicht dat de ellende die we menen te zien een illusie is komt juist voort uit het liefdevol laten genezen van de denkbeeldige kloof tussen jou en de wereld, tussen jou en je Broeder. Liefde is middel en doel tegelijk en dit is wat anders dan duale lacherige ontkenning.

Fijne dag!

Simon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s