De rol van relaties bij onze studie van ECIW

De rol van relaties bij onze studie van ECIW

<Voor openen van dit hoofdstuk svp op bovenstaande link klikken>

Goedemorgen lezer,

Het bijzondere van ECIW is dat Jezus ons een middel biedt om ons geloof in afgescheidenheid helder te krijgen. Dit middel is “leren doorzien van speciale haat- en van speciale liefdesrelaties”. Zolang we alleen op de bank zitten kunnen we menen in innerlijke vrede te zijn. Maar zodra de buurman begint te boren, je partner tegen je zeurt, je baas kritiek levert of je kinderen zich weinig van je opvoedkundige tips aantrekken kan die innerlijk rust snel omslaan in wrevel of angst. Dit willen we niet. Waarom doet iedereen zo vervelend? Ik wil wel van jou houden maar dan verwacht ik ook waardering en liefde van jou!

We zien in relaties de ziekte in onze denkgeest weerspiegeld. Pijnlijk en confronterend, jazeker, maar voor wie dit pad echt wil gaan ook verhelderend en een mogelijkheid om ware vergeving te leren.

Fijne dag!

Simon Schoonderwoerd

Advertentie

2 gedachtes over “De rol van relaties bij onze studie van ECIW

 1. Rietje Eggers

  Hoe kan ik in vrede blijven als er zoveel gebeurd om mij heen. Als ik op de bank zit en mediteer is alles aanwezig. Vervolgens wordt ik (zo lijkt het) enorm op de proef gesteld.

  Like

  1. cleanducky

   Dank voor je reactie Rietje. De schepping is altijd volledig, of je nu stil op de bank zit of druk doende bent. Onze identificatie met de wereld die we zelf projecteren fluctueert en daarmee ons gewaar zijn van onze ware Identiteit. We zijn echter geen slachtoffer van de wereld. Deze overkomt ons niet van buitenaf. Door te oefenen kunnen we steeds makkelijker en sneller zien dat we onze projecties voor waar nemen. Dan kunnen we opnieuw kiezen; deze keer voor de Liefde. Wees hierin mild, geduldig en liefdevol voor jezelf. De uitkomst is zo zeker als God. Groet, Simon

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s