Mysterieuze kracht “edfeil” ontdekt!

Er is een nieuwe kracht ontdekt in het heelal die vernoemd is naar de Duitse geleerde doctor Edfeil. De kracht zelf is net zomin waarneembaar als de ons reeds bekende krachten zoals de zwaartekracht, magnetische kracht en elektrostatische kracht. De effecten van edfeil op materie zijn echter wel duidelijk waar te nemen en te bestuderen. In een interview met Dr Edfeil probeert deze de wetenschappelijke data verzamelt in de deeltjesversneller in CERN samen te vatten voor de verzamelde lekenpers:

“Ik zie edfeil eerder als energie dan als kracht vanwege een unieke eigenschap van het fenomeen. Krachten vinden plaats tussen twee of meerdere fysieke objecten terwijl edfeil gezien kan worden als een uitbreidende kracht of energie. Wat wij in CERN hebben waargenomen kan niet verklaard worden middels de ons bekende kwantumfysica en lijkt van een totaal andere orde. Tot onze verbazing constateerden wij dat bij uitbreiding de hoeveelheid edfeil-energie niet minder wordt maar juist vermeerdert. Dit spot met al de aan ons bekende natuurkundige wetten en natuurlijk vooral met de basis van onze wetenschap: de wet van behoud van energie. Deze wet stelt dat je energie wel kunt verdelen maar niet kunt vermeerderen. Edfeil trekt zich niets aan van deze wet”

Vanwege deze controversiële eigenschappen is er onrust ontstaan binnen de wetenschappelijke wereld. Voor het eerst is er sprake van een fenomeen waarvan gesteld kan worden dat het “scheppende” eigenschappen heeft. Het is in staat zich uit te breiden en in de activiteit van de uitbreiding zichzelf te vermeerderen. De edfeil energie geeft zichzelf als het ware weg maar ontvang tegelijkertijd zichzelf terug. Terug naar Dr Edfeil:

“Het edfeil fenomeen correspondeert met niets in de ons bekende waarneembare wereld. Er lijkt eerder sprake van een subjectief fenomeen dat de wet van oorzaak en gevolg, de causaliteitswet, overstijgt. Er gebeurde iets merkwaardigs met de leden van het onderzoeksteam. Toen de unieke eigenschappen van edfeil steeds duidelijker in beeld kwamen, ervoeren mijn collega’s een soort fysieke warmte ter hoogte van hun hartstreek. Deze warmte ging gepaard met een gevoel van verbondenheid die niet beperkt bleef tot de onderzoekers die nauw betrokken waren bij de data-analyse maar zich uitbreidde tot iedereen met wie zij in contact kwamen; huisgenoten, familieleden en bekenden. Het enige wat hiervoor “nodig” was, was de bereidheid om de warmte door te geven aan mensen die op hun pad kwamen. Daarbij verbaasde iedereen zich over die merkwaardige kwaliteit van edfeil; het “doorgeven” ervan leidt niet tot vermindering maar tot vermeerdering.”

Dr Edfeil sluit het interview lachend af:

“Het lijkt haast een gezonde vorm van egoïsme: je krijgt meer door simpelweg meer te geven”.

Een Cursus van Liefde:

12.1 Het woord liefde is deel van je probleem met deze Cursus. Wanneer ik het woord liefde zou nemen en het zou vervangen door de een of andere ingewikkelde technische term, en je dan zou vertellen dat dit het materiaal is dat de wereld tot eenheid smeedt, dan zou dit voor jou veel gemakkelijker te aanvaarden zijn. En als ik je vervolgens zou zeggen dat je deze gesofisticeerde term niet kent en dat je daarom meer gelooft in je afscheiding van alles dan in je eenheid met alles, dan zou je er veel eerder toe geneigd zijn instemmend te knikken. Dan zou je zeggen: “Net als ieder ander, was ik hier niet van op de hoogte.” Stel dat een wetenschapper je zou vertellen dat er een goedaardige energie is ontdekt die bewijst dat je met alles en met iedereen in het universum bent verbonden en als deze energie een of andere extravagante naam zou hebben dan zou je zeggen: “Er is een nieuwe wetenschappelijke ontdekking gedaan en ik ben geneigd te geloven dat ze kan kloppen, vooral als anderen er ook in gaan geloven.”

Advertentie

5 gedachtes over “Mysterieuze kracht “edfeil” ontdekt!

 1. Kristien De Ruyter

  Hallo Kan je de link bezorgen naar het oorspronkelijke interview? Ik probeerde het te zoeken maar vind het niet meteen op een website. Ook orde CERN website is er geen link naar Edfeil te vinden. Heel veel dank Kristien

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Like

  1. cleanducky

   Disclaimer: eigenlijk zit de clue in het citaat uit Een Cursus van Liefde. Dat inspireerde mij om het bericht over Edfeil” (omgekeerd: Liefde😉) te verzinnen. Het is dus mooi fake nieuws maar toch ook helemaal waar! 😃💜

   Verstuurd vanaf mijn iPhone

   Like

 2. Maria Kiepe

  Niet echt leuk, heb het bericht doorgestuurd naar verschillende mensen omdat ik het zo hartverwarmend vond. Moet dit nu weer gaan rechtzetten en mensen vinden me al vaak naïef en goedgelovig. Dit helpt niet echt.

  Like

 3. Mysterieuze Edfeil-energie- fake nieuws?
  Gisteren postte ik een bericht waarin vermeld werd dat er door een zekere Dr. Edfeil een nieuwe, mysterieuze energie was ontdekt. Deze energie zou merkwaardige eigenschappen hebben: ze vermeerdert bij uitbreiding en ze maakt mensen die zich ermee bezighouden blij.
  Deze blog werd met blijdschap ontvangen. Ik had verwacht dat bij het lezen van de blog wel gaandeweg duidelijk zou worden dat deze door mij bedacht was om de eerste alinea van Hoofdstuk 12 uit Een Cursus van Liefde (ECVL) te illustreren. Ik vermeldde deze alinea aan het einde van de blog en geef hem hier nogmaals:

  Het woord liefde is deel van je probleem met deze Cursus. Wanneer ik het woord liefde zou nemen en het zou vervangen door de een of andere ingewikkelde technische term, en je dan zou vertellen dat dit het materiaal is dat de wereld tot eenheid smeedt, dan zou dit voor jou veel gemakkelijker te aanvaarden zijn. En als ik je vervolgens zou zeggen dat je deze gesofisticeerde term niet kent en dat je daarom meer gelooft in je afscheiding van alles dan in je eenheid met alles, dan zou je er veel eerder toe geneigd zijn instemmend te knikken. Dan zou je zeggen: “Net als ieder ander, was ik hier niet van op de hoogte.” Stel dat een wetenschapper je zou vertellen dat er een goedaardige energie is ontdekt die bewijst dat je met alles en met iedereen in het universum bent verbonden en als deze energie een of andere extravagante naam zou hebben dan zou je zeggen: “Er is een nieuwe wetenschappelijke ontdekking gedaan en ik ben geneigd te geloven dat ze kan kloppen, vooral als anderen er ook in gaan geloven.”

  De meeste lezers doorzagen toen de naam van de ontdekker van deze nieuwe energie: als je de letters van edfeil omkeert staat er, jawel, “liefde”. Toen ik merkte dat niet iedereen dit zag gaf ik in de Facebook-groepen snel aan dat het bericht “niet waar” was. Mail-abonnees op mijn website (eciwcoach.com) misten deze toelichting, vandaar deze huidige blog. De teleurstelling die sommigen ervaarden laat echter zien dat Jezus in ECVL dwars door ons heen kijkt. Hij beseft dat wij liefde een cliché zijn gaan vinden en dat het woord “liefde” helaas sleets is geworden. De reacties op mijn blog geven aan dat we opveren als er gezegd wordt dat er een “materiaal is dat de wereld tot eenheid smeedt” met de gesofisticeerde naam “Edfeil”.

  Ik hoop dat dit ons aan het denken zet. Is het bericht fake-nieuws? Er is immers wel degelijk een kracht die exact de eigenschappen heeft die genoemd worden. Waarom kunnen wij ons niet meer verheugen in de liefde? Jezus voorziet in ECVL precies onze reactie:

  Je voelt je nu een beetje beetgenomen als je te horen krijgt dat liefde het antwoord is. Je voelt je een beetje berispt als je te horen krijgt dat je niet weet wat liefde is. Je voelt je een beetje misleid nu je gevraagd wordt om te denken dat liefde niet beperkt hoeft te zijn tot wat jij dacht dat het was. Je denkt dat het typisch iets is voor een spirituele tekst om je te vertellen dat liefde het antwoord is, alsof dit niet al eerder is gezegd. Deze boodschap werd al lang geleden verkondigd en toch blijft de wereld hetzelfde. Hoe kan dit dan het juiste antwoord zijn? Het leven is te ingewikkeld om door liefde te worden opgelost.

  Wow, ik ben opnieuw onder de indruk van Een Cursus van Liefde. Jezus geeft hierin exact aan hoe wij in elkaar steken. Niet als nuchtere wetenschapper maar als broeder en alleen om ons te helpen ons open te stellen voor de kracht van liefde.

  Met jullie verbonden in deze “energie”.
  Hartegroet,

  Simon Schoonderwoerd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s